full screen background image

Fibromassage


Fibromyalgie, ook wel weke-delen reuma genoemd, valt onder de reumatische aandoeningen. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt is zware spierpijn en stijfheid in het hele lichaam. Deze pijn bevindt zich in spieren, spier- en gewrichtsaanhechtingen en pezen.
 
Naast pijnklachten komen de volgende klachten vaak voor bij Fibromyalgie patiënten:
- Slapeloosheid.
- Vermoeidheid.
- Depressiviteit.
- Hoofdpijn.
- Stijfheid.
- Concentratiestoornissen.
- Darmklachten.
 
Een lichaam onder stress en pijn is in een staat van “vluchten” of “vechten”.  Met andere woorden het systeem reageert alsof er gevaar dreigt. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig, het hart maakt overuren en de reparatie en het herstel van het lichaam staat in de wachtstand.
 
Iedere Fibromyalgie patiënt is uniek, zo ook de totale behandeling.

Het komt helaas nog steeds voor dat iemand met fibromyalgie de deur wordt gewezen omdat de pijnlijke aandoening zo ‘’lastig’’ te behandelen is.  Het tekort aan kennis en een goede begeleiding maakt fibromyalgie nog pijnlijker dan dat het al is.  Als Fibromasseur kan ik de ondersteunende hand bieden, door te luisteren, er te zijn en op de juiste wijze aan te raken.
 
- Massage verlicht bij fibromyalgie de pijn, angst en somberheid.
- De ademhaling wordt weer normaal, het hartritme daalt en de stress en pijn in het lichaam verminderen.
- Het versterken van lymfesysteem.
- Verlichting van spierkrampen.
- Verlagen van de bloeddruk.
- Opname van zuurstof in de spieren.
- Verbetering van het bewegingsapparaat.
- Vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller – Endorfine.
 
Over de massage:

Je wordt behandeld met zachte aanrakingen. Absoluut zonder druk!  Je spierknopen worddt met de duimen gepulseerd om de knopen te verwijderen. Op het gehele lichaam is de fibromyalgie massage mogelijk, maar het is niet aan te raden om alles in één te behandelen. Het advies is op de plek of maximaal twee lichaamsdelen waar je het meeste last van hebt te behandelen. De overige tijd is bedoelt voor een heerlijke ontspanningsmassage.

 Het Helperhart - Laan van de Vrijheid 6, 9728 GC Groningen, 050-5254344, mail@helperhart.nl